Cu ocazia Olimpiadei Internationale de Matematica, dl Emil Catinas, directorul Institutului de Calcul “Tiberiu Popoviciu” va face prezentarea

Achievements in Mathematics and in IT at Tiberiu Popoviciu Institute of Numerical Analysis

care va avea loc vineri, 6 iulie, ora 19:00, in Cimitirul Central de pe str. Avram Iancu (ocazie cu care se vor prezenta si personalitatile matematice din cimitir).


Cu profund regret anunţăm trecerea în eternitate în data de 6 martie 2018 a membrului de onoare al Institutului, prof. dr. Oleg Aramă, remarcabil matematician (premiul Academiei Române), un membru devotat Institutului si un membru marcant al Scolii de Analiză Numerică si Teoria Aproximării.

Dumnezeu să-l odihnească!

17 martie 2018.


Academia Română Filiala Cluj-Napoca organizează concurs pentru ocuparea unui post de cercetător ştiinţific II la Institutul de Calcul ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, în domeniul teoria aproximării.

27 iulie 2017


 

Academia Română Filiala Cluj-Napoca organizează concurs pentru ocuparea unui post de cercetător ştiinţific I la Institutul de Calcul ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, în domeniul analiză numerică.

27 iulie 2017


 

Cu profund regret anunţăm trecerea în eternitate în data de 13 iulie 2017 a membrului de onoare al Institutului, prof. dr. ing. Gheorghe Farkas, remarcabil electronist, care alături de ing. Mircea Bocu a fost principal autor al calculatoarelor DACICC-1 (1963) și DACICC-200 (1963), precum și coautor al calculatorului experimental MARICA (1959). Domnia sa poate fi considerat ca o piatră de temelie la fundamentul industriei IT din Cluj-Napoca și din România, contribuţiile domniei sale fiind recunoscute la nivel naţional, prin decernarea în 2003 de către Președinţia României a Ordinului Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Dumnezeu să-l odihnească!

17 iulie 2017.


 

Cu profund regret anunţăm trecerea în nefiinţă în data de 21 iunie 2017 a colegului nostru CSI dr. Călin Vamoș, remarcabil matematician și fizician, coleg apropiat, om plin de generozitate, modestie și integritate.

Institutul pierde un membru de valoare, care intră în galeria cercetătorilor emeriţi de la Institut.

Fie-i ţărâna ușoară!

22 iunie 2017.


 

Secţia de Ştiinţe Matematice a Academiei Române scoate la concurs un post contractual vacant de conducere Director institut de cercetare, gradul I, la Institutul de Calcul „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

Condiţiile pentru ocuparea postului şi actele necesare pentru dosarul de concurs sunt afişate (din 27 ianuarie 2017) pe site–ul Academiei Române, la Resurse Umane / Concursuri pe post vacant / Unităţi de cercetare.

Dosarele de înscriere se depun la Registratura Academiei Române, Calea Victoriei nr. 125, sector 1, Bucureşti, în decurs de 30 de zile calendaristice de la data publicării anunţului, în ultima zi până la ora 15:00. Adresa contact: tel. 021 2128640/ 143 și e-mail: gabriela.marinoschi@acad.ro.

Concursul constă în analiza şi evaluarea dosarelor candidaţilor, interviu şi susţinerea proiectului managerial şi se va desfăşura la sediul Academiei Române, Secţia de Stiinţe Matematice (Calea Victoriei nr. 125, sector 1, Bucureşti), astfel:

  • 09.03.2017 – selecția dosarelor de înscriere
  • 14.03.2017, ora 11:00 – proba interviu și susţinerea proiectului managerial.

2 februarie, 2017.